Hondenschool
De Wijze Hond

Hondenschool De Wijze Hond biedt hondentraining aan sinds 1999. Wij zijn een erkende hondenschool (nr. 1136) aangesloten bij de Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus (KKUSH) , waarbij zowel gehoorzaamheid als agility getraind worden. Alle lessen in gehoorzaamheid en agility worden gegeven door ervaren en gebrevetteerde instructeurs. Spreek onze groep van instructeurs gerust even aan voor informatie (telefonisch, elektronisch of tijdens een bezoek aan de hondenschool).

Onze hondenschool streeft naar:

  • opleiding van alle honden, ongeacht hun ras of leeftijd
  • beloningsgericht werken met je hond
  • basiskennis van het gedrag van honden
  • advies en begeleiding bij opvoeding
  • begeleiding van geleiders in gehoorzaamheid of agility
Hondenschool De wijze hond avelgem
Gehoorzaamheidstraining - hondenschool Avelgem

Opvoeden op een hondvriendelijke manier

Gehoorzaamheidstraining - hondenschool Avelgem

Les van gediplomeerde instructeurs, het hele jaar door

Gehoorzaamheidstraining - hondenschool Avelgem

Wedstrijdervaring van instructeurs in verschillende graden

Hondenschool De Wijze Hond Avelgem

Het hele jaar door les in kleine groepen

Hondenschool De wijze hond avelgem

Onze instructeurs

Instructeurs gehoorzaamheid

Ann Vanderhaegen /   Wim Berteyn / Marie-Anne Vercouteren / Steven Vandenheede / Elisabeth De Lobel /  Mathias Vannieuwenhuyse / Koen Vandenbroeke / Joke Vanhaesebroeck / Dominiek Vercamer / Marc D’hoop/ Oswald Decroubele / Marlies Van Bruwaene (stage) / Serge Vereecke (hoofdinstructeur)

Instructeurs agility

Gerrit Baert / Wim Van Lanceer / David Van Waegevelde / Sharon Sustronck / Dominique Delchambre

Veelgestelde vragen

Ik wens als niet lid aan een training deel te nemen ?

Wij vragen  niet-leden die aan een training wensen  deel te nemen, een kaartje voor een gasttraining aan te schaffen. De prijs per gasttraining bedraagt 2 euro.  Het kaartje voor de gasttraining dient bij aanvang van de training aan de instructeur overhandigd te worden.

Inschrijving

Wij vragen je om bij een lidmaatschap, het dierengeneeskundig inentingscertificaat mee te brengen. Een instructeur of bestuurslid zal samen met jou, het lidmaatschap opstellen, het clubreglement bezorgen en een aantal practische aanbevelingen verzorgen.
Wij vragen een jaarlijks lidgeld van €90 voor de eerste hond, en vanaf de tweede hond €45.

Je kan enkel deelnemen aan de trainingen met een geldige lidkaart. De instructeurs kunnen bij aanvang van de les vragen om de lidkaart te laten valideren. De lidkaart wordt verstrekt na volledige en contante betaling van het lidgeld. Het lidmaatschap loopt steeds over een volledig jaar.
De geleider wordt verwittigd wanneer het lidmaatschap het volledige jaar nadert en een vernieuwing van de lidkaart dient te gebeuren.

 

Is mijn hond geschikt voor een hondenschool?

Elke hond, die beschikt over de nodige inentingen, is ongeacht ras, leeftijd welkom op de hondenschool De Wijze Hond. Een hond kan gedurende de totale levensduur bijleren, maar hoe jonger geleerd, hoe beter de sociale band tussen hond en de geleider kan worden. Het doel van de lessen is op een geschikte manier omgaan met de hond, waarbij door een goede sociale band, de hond op een leuke wijze kan opgeleid worden.  Indien de hond gedrag vertoont zoals agressie naar andere honden en/of mensen, kan er voorgesteld worden om individuele gedragstherapie te volgen bij een hondentherapeut. Een hondentherapeut kan soelaas bieden bij gedragsproblemen.

Mag ik kiezen op welke dagen ik naar de les kom?

Je kan vrij kiezen op welke dagen je naar de hondenschool komt, een dag per week of beide dagen.

Moet ik buiten het lidgeld ook lesgeld betalen?

Neen, hondenschool De Wijze Hond vraagt geen aparte bijdrage voor de gehoorzaamheids- of agilitytrainingen.

Op welke dagen gaan de lessen door?

De lessen agility gaan door op maandag- en dinsdagavond. De lessen gehoorzaamheid gaan door op woensdagavond en zaterdagmiddag. De indeling van de groepen en bijhorende uren kan je terug vinden in het luik training agility en training gehoorzaamheid.

Waar liggen de terreinen van hondenschool?

De terreinen zijn gelegen in de Heirbaan (57) te Vichte (Anzegem). Voor de routebeschrijving en bijhorende map klikt u hier.

Wanneer kan ik naar een hondenschool komen?

Bij puppies kan je naar de hondenschool komen van zodra je hond over alle nodige vaccinaties beschikt.  Pups worden meestal driemaal ingeënt. Op een leeftijd van zes weken, voor de eerste maal met een bescherming tegen Hondeziekte en Parvo. Vervolgens op een leeftijd van 9 weken ontvangt de pup een tweede inenting tegen hondeziekte,Leverziekte, Parvo. Een derde inenting op 12 weken waarbij de pup een inenting tegen hondenziekte, leverziekte, parvo alsook tegen Leptospirose ( Ziekte van Weil ).

Honden die reeds het puppystadium voorbij zijn, moeten eveneens beschikken over alle nodige vaccinaties.

Wat is de minimum leeftijd om deel te nemen aan de lessen

De minimum leeftijd om deel te nemen aan de lessen is 14 jaar.

Wat meebrengen bij een 1ste bezoek aan de hondenschool?

Inentingsboekje
Wij vragen bij een eerste bezoek aan de hondenschool om het dierengeneeskundig inentingsboekje mee te brengen. Zo kunnen we controleren of je hond over al de nodige vaccinaties beschikt. Dit is belangrijk voor jouw hond, maar ook voor de andere honden die in contact met jouw hond komen.

Hond
Verder moet je om te kunnen deelnemen aan de trainingen (gehoorzaamheid, agility) over een geschikte leiband beschikken. Voor puppies adviseren we een vaste halsband waaraan de lijn kan vastgehecht worden.

Hondenlekkernijen, hondenbrokken om correct uitgevoerde oefeningen op een juiste manier te belonen. In de gehoorzaamheidstrainingen moet je ook over een apporteervoorwerp beschikken.  Zorg ervoor dat je het apporteervoorwerp gemakkelijk kan opbergen.

Geleider
Zorg voor aangepaste kledij en schoeisel (waterdicht).
Een training kan onderhevig zijn aan een regenbui of een sneeuwstormpje.

Welke disciplines kan ik bij HS De Wijze Hond volgen?

In hondenschool De Wijze Hond kan je tercht voor les in gehoorzaamheid en agility. Meer informatie omtrent de disciplines kan je hier vinden: gehoorzaamheid,agility

Heb je vragen? Contacteer ons