Corona maatregelen

De lessen gehoorzaamheid op hondenschool De Wijze Hond kunnen gevolgd worden, mits enkele aanpassingen. Hieronder bevinden zich de richtlijnen voor iedereen waarvan we vragen om er strikt rekening mee te houden. 

Het niet naleven van de richtlijnen wordt ernstig genomen, en wordt gesanctioneerd door de club. Het is de instructeur toegestaan eender wie, zonder wederwoord, van het terrein te sturen indien de regels niet nageleefd worden.

Veiligheidsmaatregelen

We stellen de gezondheid van de instructeurs/verantwoordelijken en de begeleiders (leden) voorop. Veiligheid staat centraal en vormt het uitgangspunt voor alle maatregelen en richtlijnen. 

Algemene maatregelen

De veiligheid van de instructeurs en leden is een absolute basisvoorwaarde. We voorzien maatregelen voor de fysieke veiligheid en het mentale welbevinden.

Mondmaskers

Het dragen van mondmaskers op het terrein, is niet verplicht maar geleiders zijn vrij in het gebruik van. Bij aankomst, verlaten van het terrein of wandelen rond het terrein van de hondenschool is het mondmasker verplicht.  Bij neerzitten kan het mondmasker verwijderd worden. Ook het gebruik van desinfecterende handgel dient de cursist zelf te voorzien. Onze instructeurs worden voorzien van de nodige desinfecterende middelen.

Social distancing van 2m

De regels van social distancing dienen ten allen tijde gerespecteerd te worden. Blijf minstens 2 meter weg van élke persoon, dwz zowel de instructeur als andere leden.

Bij symptomen blijft u thuis

Indien u één of meerdere symptomen (zoals hoesten, niezen, koorts, hoofdpijn, keelpijn, kortademigheid, …) ervaart, blijf thuis en stel uw bezoek aan de hondenschool uit tot een latere datum!

Inbreuken worden gemeld

Inbreuken op deze richtlijnen dienen steeds gemeld te worden aan de voorzitter of instructeur.

Regels niet naleven: van terrein

De lessen worden steeds begeleid door een instructeur. Deze instructeur ziet erop toe dat alle voorschriften nageleefd worden en zal tussenkomen in het geval van risico’s. Het is de instructeur toegestaan eender wie, zonder wederwoord, van het terrein te sturen indien de regels niet nageleefd worden. Dit is geen actie om wie dan ook te enerveren doch wel om de veiligheid van elk lid van onze hondenschool te kunnen waarborgen.

De lessen

Tijdens het hernemen van de lessen dienen alle aanwezigen een afstand van minimum 1,50 meter te bewaren in alle omstandigheden.

Geen contact met honden

Laat honden NIET met elkaar in contact komen, niet tijdens de les en ook niet voor of na de les. Laat uw hond ook niet in contact komen met andere personen.

Probeer plaskennels te vermijden

Laat uw hond op voorhand thuis uit om de plaskennels zoveel mogelijk te vermijden. Indien dit geen mogelijkheid is, kan u gebruik maken van de plaskennels, maar houd ook daar rekening met de afstandsmaatregelen! De schepjes zullen niet meer aanwezig zijn. Elke geleider dient zelf poepzakjes te voorzien om de uitwerpselen van zijn/haar hond op te ruimen en in het vuilbakje te deponeren.

Raak geen materiaal aan

U raakt nooit het beschikbare materiaal aan op de terreinen, ook al wil u behulpzaam zijn en helpen. Helaas is dit in deze periode niet toegestaan.

Toeschouwers

– Toeschouwers dienen de algemene veiligheidsmaatregelen te respecteren.

Op en rond het terrein

Om de lessen in alle veiligheid te kunnen organiseren worden er verschillende maatregelen doorgevoerd op en rond het terrein. Gelieve deze te volgen.

Toiletten

De toiletten dienen met de nodige voorzichtigheid en hygiëne gebruikt te worden. Gelieve hier rekening mee te houden.

Kantine

De kantine gaat van start met een buitenterras. De Dit betekent ook dat er enkel buiten drank kan geconsumeerd worden. Gelieve hier rekening mee te houden.

Training gehoorzaamheid Woensdag Zaterdag
Initiatieles
geen initiatieles
13:45 tot 14:30
puppyklas (tot 6 maand)
18:45 tot 19:15
13:45 tot 14:30
Jeugd (6-9 maand)
19:30 tot 20:15
14:30 tot 15:15
groep A-klas
19:30 tot 20:15
14:30 tot 15:15
groep B-klas
19:30 tot 20:15
14:30 tot 15:15
groep C-klas
19:30 tot 20:15
15:30 tot 16:15
Debutanten
20u30 tot 21u30
15:30 tot 16:15
Wedstrijdhonden, GP 1/2
20u30 tot 21u30
16:30 tot 17:30