De hondenschool heeft samen met instructeurs en bestuur beslist om terug op te starten met lessen gehoorzaamheid vanaf Zaterdag 30 Mei.  

De opstart zal een aantal veranderingen met zich meebrengen, die in een aantal weken terug kunnen wijzigen door de maatregelen genomen door de overheid of door de evolutie van het aantal COVID-19 besmettingen.
 De VDA (Vergadering der Afgevaardigden (VDA) groepeert de verenigingen en de clubs aangesloten bij de Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus (KKUSH)) heeft een aantal maatregelen uitgewerkt waaraan hondenscholen zich dienen te houden zoals:
Op het terrein van een club mogen maximaal 20 geleiders  gelijktijdig aanwezig zijn.
– Alle lessen gebeuren in open lucht
– Afstand tussen geleiders tijdens de les: minimaal 2 m
– Afstand tot de instructeur: minimaal 2 meter
– Publiek is niet toegelaten tijdens de trainingen
– Regels van social distancing worden ten allen tijde gerespecteerd.
– Niet aanraken van toestellen door geleiders
– De kantine mag niet geopend worden.
Om dit allemaal te realiseren en om dit allemaal veilig te laten verlopen ,zal het het lessen schema tijdelijk aangepast worden. 

Zoals jullie weten zijn we de exitfase uit de Corona lockdown ingegaan.
Een datum wanneer de hondenschool terug zou kunnen heropstarten hebben we nog niet in het vooruitzicht.
Op dit ogenblik (officiële mededeling van de VdA afdeling van Sint-Hubertus)  is het nog niet toegestaan om met meer dan 3 mensen samen te komen of hondentrainingsfaciliteiten te gaan gebruiken en dit om samenscholing te vermijden.

Het is ook duidelijk dat als we gaan opstarten, we met verschillende beperkingen zullen moeten rekening houden zoals max. aantal personen aanwezig, ontsmetten van alle gebruikte materialen, afstand garanderen tussen de deelnemers onderling en deelnemers en instructeurs enz…

De hondenschool is dit alles aan het uitwerken in een draaiboek en zullen deze informatie ter beschikking stellen via onze website, onze Facebook pagina en via email.